Click to listen highlighted text!

update projecten januari 2016

Dans door de jongens

Donderdag 17 december zijn, op uitnodiging van het kinderhuis, 4 mensen van de stichting naar een kerstmiddag van het kinderhuis geweest.
Met deze uitnodiging bedankt het kinderhuis de stichting voor hun ondersteuning. Het is altijd weer een heel evenement. De kinderen die er zijn geven een voorstelling van dansjes enz. en er is een maaltijd die door diverse mensen klaar gemaakt en meegebracht wordt.
Op de foto's ziet u een dansgroepje, geformeerd uit de jongens die er nu verblijven, aangevoerd door een jonge man die een aantal jaren in het kinderhuis heeft gewoond en daardoor een dans opleiding heeft kunnen volgen. Hij heeft de jongens de dans geleerd en hij doet dit nog steeds als een soort bezigheidstherapie. Op deze manier kunnen de jongens hun energie kwijt in dans, in plaats van het criminele pad op te gaan.
Op dit moment zijn er 11 jongens in de leeftijd van 11 tot 18 jaar. Het is een moeilijke groep, de jongens zijn aan de criminele kant en hebben al een drugs en alcoholverleden. Het kinderhuis heeft er de handen vol aan om ze in het huis te houden. Ze hebben dringend behoefte aan hekwerken voor de ramen en een deur tussen de verdieping en de begane grond. Deze jongens hebben 24 uur toezicht nodig.
Met de kerst was er nog een meisje maar die is w.s. nu naar huis omdat de situatie daar verbeterd is.
Igor, de jongen met de hazelip, is overgeplaatst naar Faro. Hij past niet meer in deze groep en het is beter voor hem om in een ander huis te verblijven. Daarmee hebben we de hulp aan hem moeten stoppen. Faro valt buiten ons gebied.
Het bejaardenhuis heeft behoefte aan een schoonmaakmachine.
Als we nu het bejaardenhuis bezoeken zitten alle mensen in een makkelijke stoel op de gang bij hun kamer. Al deze stoelen hebben we in de loop van de jaren kunnen schenken. Het is een genot om hen daar op te zien zitten in plaats van op de houten keukenstoelen die er eerst waren.

2013
De fysiotherapie van de Saúde ( gezondheidscentrum) heeft een verlanglijstje voor diverse materialen om kinderen en volwassenen met een handicap te activeren. We hebben er zoveel mogelijk plaatjes bij gezocht om u te laten zien wat er gevraagd wordt.
De voedselbank in Monte Gordo heeft altijd geld nodig waarvoor ze dingen kunnen kopen of rekeningen kunnen betalen voor de hulpvragers.
Bij het kinderhuis, het bejaardenhuis en de Saúde geven we altijd materialen die we zelf voor hen aanschaffen, tenzij het niet anders kan en ze het zelf moeten inkopen.
Als we geld geven dan krijgen we daar altijd de verantwoording over doormiddel van rekeningen.
Met de kerst hebben we de voedselbank € 500,-- kunnen schenken.
De Saúde heeft voor de kerst, 3 anti doorligmatrassen gekregen.
We zijn benieuwd wat de verkooptafel van Ben, Jeltje en Tiny dit jaar oplevert en wat er in de collecten komt om deze mensen verder te kunnen helpen.
Helaas stoppen Ben, Jeltje en Tiny met hun activiteiten op de donderdagmorgen. Hebt u interesse om het over te nemen dan horen we dit graag van u. Het kan altijd in deeltijd u hoeft niet per se 5 maanden in Monte Gordo te verblijven.

Verlanglijstje Saúde: Klik op onderstaande link.
2015-2016 Verlanglijstje Saúde

Gallery
Even de beentjes van de vloer img_0539 ontvangers-van-het-schilderij ada 12 27 IMG_20161201_195950 IMG_2958 IMG_0803 DSCI2036
Click to listen highlighted text!