Click to listen highlighted text!

Ontstaan van de verkooptafel bij Jopel

Verslag van Tiny Kerkhoven
19-03-2016

Ongeveer 8 of 9 jaar geleden gaf Ika aan dat ze ging stoppen met de kaartenverkoop voor het project. Omdat ze nog een halve doos kaarten had bood ik aan om ze even te slijten, zo dat ging makkelijk en was nog leuk ook om al die mensen aan te spreken, maar ja op is op dus ik dacht dan maak ik zelf maar kaarten voor volgend jaar om mee te nemen, zo begon ik een tafeltje met kaarten, het liep als een trein! Van een vriendin op de camping, waar we 's zomers staan, leerde ik toen tassen van plastic zakjes haken, dat verkocht ook goed 5€ een tas, en plastic tasjes kreeg je overal desnoods pakte je een klein beetje boodschappen in veel plastisch tasjes, al gauw vroegen er dames of ze het ook konden leren, dat werd dus een soort workshop tassen haken en er werd driftig mee gehaakt, goed voor de verkoop! Toen maar eens geprobeerd  hoedjes te haken, dat verkocht ook al gauw dus maar tafeltje twee er bij gezet, ondertussen was er een echtpaar bij gekomen (Ben en Jeltje van Uitert) die hangers voor kettingen maakten van schelpen, dat liep helemaal als een trein, ze brachten uren op het strand door waar ze de mooiste schelpen vonden om er schilderijtjes en leuke schelpenstukjes van te maken, de verkoopruimte moest weer uitgebreid worden en de verkoopcijfers vlogen omhoog.

2e Hoofdprijs verloting

Ondertussen had ik op de camping geleerd om kettingen van fietsbanden en kralen te maken, dat liep zo goed dat ik al gauw door de uit Nederland meegebrachte fietsbanden heen was, gelukkig had Cobi goede connecties in Monte Gordo dus kwam ze op een middag een grote tas banden brengen, omdat het lekker warm weer was, werd de tas gauw in de kamer gezet en op de fiets weg, geen succes, toen we terug kwamen stond de tas lekker in het zonnetje en stonk het appartement naar een rijwielherstelplaats, nou die lucht was er niet zomaar uit! Onder tussen hadden we nieuwe voorraad kralen slotjes en alles wat ik nodig had om kettingen te maken bij onze hofleverancier (  Hiper China langs de N125 ) gekocht, die nieuwe collectie liep ook weer goed, maar ja de markt raakte verzadigd dus moet je wat anders. Kettingen en armbandjes van lipjes van blikjes, waar vind je die lipjes? Gewoon langs de weg, in het begin pakten we de fiets en bij ieder blikje langs de weg stapten we af, lipje van blikje, lipje plat trappen en in de fietstas, tas legen bij een prullenbak  en dat bij mooi weer natuurlijk, dus je kan wel begrijpen dat de fietstas na een paar dagen en veel bierblikjes later, stonk of hij in een café overnachtte, gelukkig brachten Mara, Truus en Machiel heel veel lipjes mee, ik wist niet dat er zoveel verschillende waren,Kees was de man die alles uitzocht en ik was voor de scherpe randjes en het wassen,we hebben het dan wel over meer dan 4000 lipjes! Truus had ook nog een tas gekocht via internet, van lipjes, die heb ik eens goed bekeken en gedacht, veel te veel werk, maar ja de kettingen liepen niet zo hard meer dus wat moet je met al die lipjes, dat werd mijn eerste tas. We gingen naar een Fado avond ( de tas was net klaar,15 tot 20 uur werk ) Mara liet hem aan een paar mensen zien, verkocht!  € 25. Ja en dan krijg je bestellingen, een witte, een zwarte, een beugeltas, ik haakte in de winter, in de zomer, weer in de winter en nu heb ik er zo'n 50 gemaakt, ondertussen haakt Jeltje ook mee.

De tafel is uitgebreid met allerlei andere producten, boeken, puzzels, kleding, schoenen, we hebben met z'n drieën heel veel geld voor het project bij elkaar geharkt, maar nu gaan we stoppen, het was heel leuk om te doen en we wensen de nieuwe verkoopsters heel veel succes!!

 

Gallery
Even de beentjes van de vloer img_0539 ontvangers-van-het-schilderij ada 12 27 IMG_20161201_195950 IMG_2958 IMG_0803 DSCI2036
Click to listen highlighted text!