Click to listen highlighted text!

15 september 2022.Van de projectcoördinator.

Graag wil ik als de projectleider van de stichting het een en ander toelichten over onze projecten en dingen er omheen van de afgelopen seizoen 2021-2022.

Cobi en ik gaan eerst langs bij de projecten om te vragen wat ze nodig hebben .Later ontvang ik dan hun verlanglijstje.

Ondanks de perikelen rond de Corona, en ook wel een beetje "dankzij "de Corona hebben Cobi en ik toch jl. al 789 euro naar de Saúde in Villa Real  kunnen brengen voor materialen die ze hard nodig hadden. Dit bedrag kon al geheel uit de pot van de verkooptafel worden betaald.

Er zat al een flink bedrag in omdat Dries, ook wel bekend als de houtdraaier, in de Coronatijd in Nederland veel mooie houten voorwerpen heeft gemaakt, en die verkocht heeft in de kantine van zijn golfclub. De Saúde (medisch centrum ) hadden dokters jassen nodig , Antidoorligmatrassen ,2 rolstoelen ,1 bureaustoel en een opbergkast. 

Op 3 februari zijn we op uitnodiging van Silvia, de directrice van het kindertehuis in Villa-Real (dat zoals nu bekend is helaas gesloten moest worden) om een kijkje te komen nemen in het nieuw te openen Dagverblijf voor ouderen, hier in Monte Gordo.

Silvia fungeerde als tolk, Cobi en ik werden rondgeleid door de directrice Margaretha. Er is plaats voor 16 ouderen ,die voornamelijk inwonen bij hun kinderen, die meestal werken en niet alleen thuis kunnen zijn. Er is veel ruimtes om te knutselen, bewegen en ook een fitnesruimte met wat apparaten en douches ,en sanitair natuurlijk.

16 februari hebben we een bezoek gebracht aan het kinderdagverblijf, wat meerdere keren uitgesteld was door de Corona. We hebben hun ontzettend blij gemaakt met veel prachtige knuffels ,gemaakt door Ati de Wee. Ook 2 paar mooie kleurige sokken geschonken door iemand van U. Er is een aanvraag gedaan voor aanpassing van de wc's voor de kleuters. We wachten op een offerte, door de Corona duurt die wat langer.

Het bejaardenhuis heeft 2 verrijdbare po stoelen aangevraagd. Samen 300 euro. Daar hebben we aan kunnen voldoen ,doordat een kerkvriend, het geld dat hij kreeg voor zijn verjaardag schonk voor dit doel. De voedselbank heeft ook hard geld nodig en zoals eerder vermeld kregen zij met Kerst 500 euro.

De collecten op de dankdag en biddag( voor gewas, arbeid en visserij) brachten samen 300 euro op en met veel boodschappen konden we Pater Nuno en de medewerkers na de gezamenlijke diensten in het Katholieke kerkje erg blij maken. Later hebben we nog 500 euro kunnen brengen.

Dan op de valreep nog een aanvraag van het voormalige kindertehuis om geld voor het vervangen van 4 ramen die stuk waren. Ze waren met veel vrijwilligers de boel aan het opknappen en schoonmaken omdat er vluchtelingen uit de Oekraïne onderweg waren. Kosten 590 euro waar mee we hun konden helpen.

Later de offerte gekregen van het kinderdagverblijf en daarvoor hebben we 713 euro kunnen bijdragen.

We zijn dankbaar voor de extra giften die u spontaan, en meerdere giften van opbrengsten verjaardagen die in Monte Gordo gevierd werden. En het geld van de opbrengst van elektrische fietsjes die er nog stonden en van iemand die niet meer kon komen ,een extra gift voor de verkooptafel, waardoor er een flink bedrag in de pot zat.

Zo mogen we met z'n allen wat betekenen voor de mensen die het minder hebben dan wij,wij kunnen genieten van hun mooie land en de zon. We hopen en bidden dat we nog jaren daar kerkdiensten kunnen houden ,en zo ook de projecten kunnen blijven steunen. Janny en Dries, en Tiny, (die de tijd dat ze hier was trouw geholpen heeft ) hebben te kennen gegeven dt ze gaan stoppen met de verkooptafel, we hebben ze hartelijke bedankt voor hun tomeloze inzet, het kost veel energie. We zijn blij dat 3 nieuwe vrijwilligers bereid zijn voortaan de verkooptafel te gaan verzorgen. En 1 vrijwilliger voor de hand en spandiensten. Nu nog vrijwilligers voor het kerkteam om de kerkdiensten en ons projectenwerk door kan blijven gaan.

Marijke van de Velde.

Gallery
Even de beentjes van de vloer img_0539 ontvangers-van-het-schilderij ada 12 27 IMG_20161201_195950 IMG_2958 IMG_0803 DSCI2036
Click to listen highlighted text!